Dat ik al lang een handtekening heb van Tony Martin. Nog toen hij debuteerde bij Highroad kon ik hem ontmoeten ten huize Valerio Piva. Ik weet nog dat hij toen op zoek was – hij is Tony Martin – naar een kapper in de buurt van Riemst. Die werd vlug gevonden. Zijn handtekening kreeg ik al even snel. Hij was bedeesd, vriendelijk en verrast dat er tekeningen van hem werden gemaakt. Piva was niet verrast. Die kende me al langer.

Dit jaar trok ik naar de Tour de France met een nieuwe tekening van hem. Eentje in zijn tenue van wereldkampioen tijdrijden. Hij zei dat ik ze mooi gemaakt had. Natuurlijk wilde hij signeren. Hij is nu al veel minder bedeesd of verrast, maar nog steeds heel vriendelijk. Ik was blij. En zijn ploeg maakte er een kort filmpje van:

There are passionate-discrete fans and there are just passionate fans… @letourdefrance #TeamKatushaAlpecin

A post shared by Team KATUSHA ALPECIN (@katushacycling) on


An Wauters

De koers inspireert. Ze inspireert tot zovele dingen. Mensen schrijven erover, maken tekeningen, schilderen. Ik ook. Website van iemand die graag wil tekenen, wil schrijven, wil handbiken, wil vrolijk zijn en daarbij wel eens botst op de grens van wat mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *